ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟ Ι.Θ.Τ.Π.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα πραγματοποιήσει το 2017 και το 2018, ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα βιωματικών σεμιναρίων με θεματικό άξονα τις «Σύγχρονες Προκλήσεις στην Εκπαίδευση και τη Διαπαιδαγώγηση»

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (ΣΔΕ) ΕΞΑΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 300 ΩΡΩΝ

 Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με Κρατικό Πανεπιστήμιο υλοποιεί και για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα  «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)».

Σεμινάριο καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ στην Καβάλα.

Η Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας  θα πραγματοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο στην Καβάλα, το Σάββατο, 23-9-2017,  στο ΠΕΚ Καβάλας από τις 09:30. μέχρι τις 15:30.

Περισσότερα...

Πρόσκληση σε επιμορφωτική συνάντηση

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών συναντήσεων του 1ου τριμήνου του 2017-18, έχει προγραμματιστεί επιμορφωτική δράση με τους εκπ/κους μουσικής ΠΕ16 α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης του νομού Ξάνθης με θέμα: " Η δημιουργικότητα στο μάθημα της Μουσικής: θεωρητικό πλαίσιο, τεχνικές και σχέδια μαθημάτων". Το σεμινάριο που θα έχει τη μορφή εισήγησης και βιωματικού εργαστηρίου με χωρισμό σε ομάδες, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 στο 3ο ΓΕΛ Ξάνθης και ώρες 9:30-13:45.

Ανακοίνωση νέου σεμιναρίου του προγράμματος Pestalozzi 2017 στην Ιταλία

Δείτε το συνημμένο έγγραφο του ΥΠΠΕΘ με αριθμ. πρωτ. ΦΣΕ 125/132550/Η1/3-8-2017

Επισυναπτόμενα Αρχεία
Download this file (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑ.docx)ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑ.docx

Περισσότερα...

Προεπιλογή για συμμετοχή σε σεμινάριο Pestalozzi 2017, του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη Γεωργία

Δείτε το συνημμένο έγγραφο του ΥΠΠΕΘ με αριθμ. πρωτ. ΦΣΕ 120 /109645 /Η1/ 29-06-2017

Επισυναπτόμενα Αρχεία
Download this file (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ.docx)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ.docx

Περισσότερα...

Ανακοίνωση Σεμιναρίου με τίτλο «Πρακτική Προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (Approche pratique à l’Union Européenne) που διοργανώνει το Κολλέγιο της Ευρώπης στη Μπριζ του Βελγίου από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου 2017

Το Κολλέγιο της Ευρώπης (Collège d’Europe) διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο Πρακτική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου στην έδρα του, στη Μπριζ του Βελγίου.

Στόχος του προγράμματος είναι η κτήση ή ενδυνάμωση των ικανοτήτων και γνώσεων των στελεχών για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συνεργασία της με την Αφρική. Το σεμινάριο διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες, μια θεωρητική, μια πρακτική και μια άσκηση διαπραγμάτευσης. 

Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε τα συνημμένα έγγραφα

Επισυναπτόμενα Αρχεία
Download this file (4601-13-6-2017.zip)4601-13-6-2017.zip

Περισσότερα...

Σεμινάρια με θέμα τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ για ανταλλαγές μαθητών και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών

Αξιότιμοι συνάδελφοι

Το «Ινστιτούτο Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για ευρωπαϊκά και διαπολιτισμικά προγράμματα» (IFEL) διοργανώνει σεμινάρια με θέμα τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ για ανταλλαγές μαθητών και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών. Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι Γερμανικά και Αγγλικά και διοργανώνονται στην Πόρτο της Πορτογαλία.

 

1ον ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 29. 07. έως 03. 08. 2018 - Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι γερμανικά

2ον ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 30. 09. έως 05. 10. 2018 - Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι γερμανικά

 

Διοργάνωση διαπολιτισμικών ανταλλαγών στην Ευρώπη - (Πως οργανώνονται σχολικές ανταλλαγές, και προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων; Πως και που βρίσκει κανείς χρηματοδότηση; Επικοινωνία σε διαπολιτισμικά και πολυεθνικά προγράμματα.)

 

3ον ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 05. έως 10. 08. 2018 - Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι Αγγλικά

4ον ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 07. έως 12. 10. 2018 - Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι Αγγλικά

 

Διοργάνωση διαπολιτισμικών ανταλλαγών στην Ευρώπη - (Πως οργανώνονται σχολικές ανταλλαγές, και προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων; Πως και που βρίσκει κανείς χρηματοδότηση; Επικοινωνία σε διαπολιτισμικά και πολυεθνικά προγράμματα.)

 

Στα πλαίσια των μέχρι τώρα 52 σεμιναρίων μας πολλοί εκπαιδευτικοί γνωρίστηκαν με συναδέλφους από άλλα σχολεία και χώρες, και ξεκίνησαν συνεργασίες και προγράμματα που εξελίχθηκαν με επιτυχία.

Μπορούν να συμμετέχουν: Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι, Καθηγητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+. Επίσης δικαιούνται συμμετοχής εκπαιδευτές σε παιδικούς σταθμούς, κέντρα νεότητας, καθώς κι επιμορφωτές σε κέντρα επιμόρφωσης ενηλίκων)

 

Τα έξοδα συμμετοχής: Κόστος σεμιναρίου, έξοδα διαμονής: διανυκτέρευση, φαγητό, αεροπορικό εισιτήριο, έξοδα μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο καλύπτονται πλήρως από την ευρωπαϊκή ένωση. Στο κόστος σεμιναρίου συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα, (συν το πολιτιστικό πρόγραμμα: ξεναγήσεις, μετακινήσεις, επισκέψεις μουσείων αρχαιολογικών χώρων, κ.α.)

Εάν ενδιαφέρεσθε να συμμετέχετε στο σεμινάριο, στείλτε μας τον ακόλουθο πίνακα συμπληρωμένο με τα στοιχεία σας (στα γερμανικά).

Θα σας στείλουμε μια προσωρινή βεβαίωση συμμετοχής και μια «πρότυπη» αίτηση συμμετοχής με E-Mail (ως παράδειγμα). Την φόρμα της αίτησης στην γλώσσα σας θα την βρείτε από το εθνικό πρακτορείο (Ελλάδα: ΙΚΥ) που διαχειρίζεται για την χώρα σας το Erasmus+.

Greek State Scholarship's Foundation (IKY)

41, Ethnikis Antistaseos Avenue / 14234, Athens

Greece

Tel: 0030 210 3726300 / Web: www.iky.gr/erasmus-plus / eMail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Προθεσμία υποβολής της αίτησης για τα εθνικά πρακτορεία είναι: 02. 02. 2018 (καλύτερα να την υποβάλλεται λίγο νωρίτερα)

Θερμούς χαιρετισμούς από το Iντσιτούτο IFEL στο Αμβούργο

 

Dzintra Dreyer

Υπεύθυνη Ινστιτούτου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +49 173 9001894 www.ifel-institut.eu

 

Pre-registration/ Vorlaeufige Anmeldung (Παρακαλώ συμπληρώστε με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) Θα ήθελα να παρακολουθήσουν ένα από τα ακόλουθα προγράμματα ατάρτισης των εκπαιδευτικών στην Πόρτο της Πορτογαλία:

 

Ja/ Nein - vom 29. Juli bis zum 3. August 2018 - Titel: Projektmanagement fur interkulturelle Austauschprojekte in Europa.

Ja/ Nein - vom 30. September bis zum 5. Oktober 2018 - Titel: Projektmanagement fur interkulturelle Austauschprojekte in Europa.

 

Yes/ No - from 5th to 10th August 2018 - Title: Project management for cross-cultural exchange projects in Europe.

Yes/ No - from 7th to 12th October 2018 - Title: Project management for cross-cultural exchange projects in Europe.

 

Σχολείο:

Οδός:

Πόλη:

Περιφέρεια:

Χώρα:

 

Κ. / κα

Όνομα:

Όνομα:

 

Mail:

Τηλέφωνο:

Κινητό:

 

 

Geschaftsfuhrerin

Frau Dzintra Dreyer

Klaus – Groth – Str. 84

D 20535 Hamburg

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

IfeL Institut fur europaische Lehrerfortbildung UG (haftungsbeschrankt)

Telefon: +49 4032599029

Mobiltelefon: +49 151 27167743

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Σεμινάριο καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης με θέμα: «Η εφαρμογή των Δημιουργικών Συνθετικών Εργασιών στο Γυμνάσιο και των Σχεδίων εργασίας στο Δημοτικό Σχολείο»
 2. Προεπιλογή εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε σεμινάριο Pestalozzi 2017, του Συμβουλίου της Ευρώπης, με θέμα "Competences for a democratic culture"
 3. 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο «Ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών προσφύγων»
 4. Ψυχαναλυτικό Σεμινάριο με θέμα: Η λειτουργία του ονείρου στην ψυχανάλυση
 5. Aποτελέσματα προεπιλογής για το σεμινάριο PESTALOZZI «Parent-school cooperation for an inclusive quality education», που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία.
 6. Προεπιλογή υποψηφίων για συμμετοχή σε σεμινάριο Pestalozzi,του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη Σουηδία
 7. Κύκλος σεμιναρίων εκπαίδευσης εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης
 8. Προεπιλογή για συμμετοχή σε σεμινάρια Pestalozzi 2017, του Συμβουλίου της Ευρώπης
 9. 20ο Σεμινάριο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος για εκπαιδευτικούς
 10. Σεμινάριο 105 ωρών από το ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Πατρών
 11. Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε επιμορφωτικό πρόγραμμα μεικτής μάθησης των εκπαιδευτικών ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07 Π/μιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Καβάλας- Δράμας-Ξάνθης
 12. Επιμορφωτική σεμινάριο στη διδακτική - ΠΕ4
 13. Σεμινάριο «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»
 14. Προκήρυξη για τα σεμινάρια του προγράμματος Pestalozzi 2017
 15. Διοργάνωση Ψυχαναλυτικού Σεμιναρίου και βιωματικού εργαστηρίου στις 3 & 4 Φεβρουαρίου 2017
 16. Επιμορφωτικά Σεμινάρια στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS) για εκπαιδευτικούς Πολιτικούς Μηχανικούς, Αρχιτέκτονες, Τοπογράφους, Δομικούς, Σχεδιαστές
 17. Πρόσκληση προς Εκπαιδευτικούς ΠΕ03 σε Επιμορφωτικό Σεμινάριο Διδασκαλίας των Μαθηματικών στην τάξη με ΤΠΕ - Geogebra
 18. Δήλωση συμμετοχής σε σεμινάριο «Η Φυσική Αγωγή στο eTwinning»
 19. Επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης στο CERN - 2017
 20. Σεμινάριο ενημέρωσης στο πλαίσιο του 5ου Εκπαιδευτικού Συμποσίου φυκολογίας