Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σ.Δ.Β.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός: Σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης»

Η Σχολή Διά Βίου Μάθησης (Σ.Δ.Β.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους νέο προγράμματα εκπαίδευσης με τίτλο:

 

«Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός: Σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης»

 

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (διορισμένους, αδιόριστους, ωρομίσθιους και αναπληρωτές) και σε φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) Παιδαγωγικών Τμημάτων, Τμημάτων Ψυχολογίας, ΦΠΨ, Ιατρικής, Νοσηλευτικής, και γενικά Τμημάτων Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών καθώς και Επιστημών Υγείας και Νομικών Επιστημών των ΑΕΙ. Απευθύνεται, επίσης, σε πτυχιούχους και φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) «καθηγητικών σχολών» (φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς, κ.λπ.) ή άλλων Τμημάτων που έχουν παιδαγωγική επάρκεια (ΑΣΠΑΙΤΕ ή πρώην ΣΕΛΕΤΕ) και πτυχιούχους και φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) των Τμημάτων Εργοθεραπείας, Κοινωνικής Εργασίας, Νοσηλευτικής, Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Βρεφονηπιοκομίας, Δημόσιας Υγιεινής και γενικά των Τμημάτων των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ της ημεδαπής και των αντίστοιχων Τμημάτων της Αλλοδαπής. Τέλος, δυνατότητα υποβολής αίτησης θα δοθεί και σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν σχέση με τη σχολική και εξωσχολική εκπαίδευση ή τις δομές υγείας και πρόνοιας και επιθυμούν να εξοικειωθούν με το εν λόγω αντικείμενο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός: Σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης» αποσκοπεί στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις έννοιες που αφορούν τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, την αξιολόγησή τους, τα χαρακτηριστικά δραστών και θυμάτων, τις αιτίες και τις επιπτώσεις της ενδοσχολικής βίας και του ηλεκτρονικού εκφοβισμού, την προστασία ομάδων υψηλού κινδύνου (π.χ. αλλοδαποί μαθητές, παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ανάγκες) και ο σχεδιασμός προγραμμάτων παρέμβασης με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας γενικά και των προβλημάτων εκφοβισμού/θυματοποίησης ειδικότερα.

 

 

Διδακτική Ενότητα 1.     Επιθετικότητα και θυματοποίηση στο σχολείο: Βασικές έννοιες, θεωρίες, επιπτώσεις και χαρακτηριστικά εμπλεκόμενων μαθητών (1η εβδομάδα)

Διδακτική Ενότητα 2.     Σχολικός εκφοβισμός μειονοτικών ομάδων και μαθητών με ειδικές ανάγκες (2η εβδομάδα)

Διδακτική Ενότητα 3.     Ηλεκτρονικός εκφοβισμός: Χαρακτηριστικά, επιπτώσεις και η σχέση του με την ενδοσχολική βία (3η εβδομάδα)

Διδακτική Ενότητα 4.     Αντιμετώπιση – Πρόληψη – Παρεμβάσεις (4η εβδομάδα)

Διδακτική Ενότητα 5.     Εκπόνηση Τελικής Εργασίας (5η και 6η εβδομάδα)

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε είτε την ιστοσελίδα μας ή να μας ακολουθείτε μέσω social media

 

www.learning.uth.gr    

 

  Σχολή Διά Βίου Μάθησης Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

 

Θα παρακαλούσαμε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να κοινοποιηθεί το παρόν στα σχολεία της αρμοδιότητάς σας. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παραμένουμε στη διάθεση σας,

 

Με εκτίμηση,

Γραμματεία Σχολής Διά Βίου Μάθησης 

 

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σχολή Διά Βίου Μάθησης

Τηλ.:24210 06366-68

Fax: 24210 06487

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: www.learning.uth.gr

 

 

Επισυναπτόμενα Αρχεία
Download this file (ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ_ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛ..pdf)ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ_ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛ..pdf

Περισσότερα...

Επιμορφωτικό σεμινάριο: «Η Αντισφαίριση στο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο & Λύκειο: Διδακτική μεθοδολογία»

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO:

«Η Αντισφαίριση στο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο & Λύκειο:

Διδακτική μεθοδολογία»

Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στη Ξάνθη, στις εγκαταστάσεις του  Ο.Α.ΞΑΝΘΗΣ,  Θ.∆ΟΥΚΑ 1, απέναντι από το Αμοιρίδιο και ώρα 11.00 π.μ.

Στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών ΦΑ για το τένις στα σχολεία, η Ε.Φ.Ο.Α. και οι κατά τόπους ομίλους Σωματείων Αντισφαίρισης σε συνεργασία με τους  Συμβούλους Φ.Α. συνδιοργανώνουν επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα: «Η Αντισφαίριση στο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο & Λύκειο: Διδακτική μεθοδολογία» όπου θα παρουσιαστεί τόσο στην θεωρία όσο και στην πράξη πως ο εκπαιδευτικός Φ. Α. μπορεί να οργανώσει και να εισάγει το τένις στο μάθημά του.

Περισσότερα στο επισυναπτόμενο έγγραφο

Επισυναπτόμενα Αρχεία
Download this file (ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΝΙΣ ΞΑΝΘΗ.docx)ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΝΙΣ ΞΑΝΘΗ.docx

Περισσότερα...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ευρωπαϊκό επιμορφωτικό πρόγραμμα «Μιλώντας για τις Ευρωπαϊκές Αξίες και τα δικαιώματα του Πολίτη σε Πολυ-πολιτισμικά Σχολεία»

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Μιλώντας για τις Ευρωπαϊκές Αξίες και τα δικαιώματα του Πολίτη σε Πολυ-πολιτισμικά Σχολεία», στο πλαίσιο των Jean Monnet Projects του Erasmus+.

Περισσότερα στα επισυναπτόμενα έγγραφα

Επισυναπτόμενα Αρχεία
Download this file (Αίτηση PEVCMC.docx)Αίτηση PEVCMC.docx
Download this file (Προκήρυξη.pdf)Προκήρυξη.pdf

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)
 2. «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ»: Υποβολή αιτήσεων παρακολούθησης εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος της Ε.Ε.Π.Ε.Κ.
 3. Επιμορφωτικό πρόγραμμα 200 ωρών "Η διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης - ξένης γλώσσας"
 4. Πρόσκληση σε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: ''Προσέγγιση της Λόγιας Δυτικής Μουσικής Παράδοσης στο Εργαστήρι της Φωνητικής Καλλιέργειας'' (20/3/2017)
 5. Πρόσκληση σε ενημερωτική–επιμορφωτική συνάντηση του Σχ. Συμβούλου ΠΕ03 Καρασταμάτη Ευστράτιου
 6. Πρόσκληση σε επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς Γεωπόνους, Δασολόγους και Τεχνολόγους Γεωπονίας και Τροφίμων που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες των ΔΔΕ Καβάλας και Ξάνθης
 7. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Σχεδίαση και υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για οπτικό προγραμματισμό με τη μέθοδο μεικτής μάθησης: «Προγραμματίζω – Δημιουργώ – Μαθαίνω με το Scratch»
 8. Παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για το Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος»
 9. Πρόσκληση σε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα ''Προσέγγιση της Λόγιας Δυτικής Μουσικής Παράδοσης στο Εργαστήρι της Φωνητικής Καλλιέργειας''
 10. Μεθοδολογία και μικροδιδασκαλία στην εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων»: Υποβολή αιτήσεων παρακολούθησης εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος της Ε.Ε.Π.Ε.Κ.
 11. Πρόσκληση σε Επιμορφωτική Ημερίδα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με θέμα: Σχεδιασμός, Μεθοδολογία, Διάχυση Καλών Πρακτικών Διδασκαλίας «Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών - Ψηφιακά Συστήματα»
 12. Επιμορφωτικό πρόγραμμα τρίμηνης διάρκειας από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών
 13. Επιμορφωτικό πρόγραμμα τρίμηνης διάρκειας «διερεύνηση ζητημάτων στο σχολικό περιβάλλον» παιδαγωγικές μέθοδοι και σύγχρονο σχολείο
 14. Επιμορφωτικό πρόγραμμα τρίμηνης διάρκειας "Διερεύνηση ζητημάτων στο σχολικό περιβάλλον" από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών
 15. Πρόσκληση σε επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ07 από τη Σχολική Σύμβουλο Παπαδημητρίου Σουλτάνα
 16. Επιμορφωτικη ημερίδα του Σχ. Συμβούλου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Τοζακίδη Ανανία
 17. Έγκριση επιμορφωτικών συναντήσεων της Σχ.Συμβούλου κλ. ΠΕ01 Μιχαλοπούλου Ελένης
 18. Eπιμορφωτικό σεμινάριο Erasmus+ με τίτλο «ICT – assisted diagnosis, teaching and therapy for people with Special Education Needs» για το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών της Ειδικής Αγωγής
 19. Έγκριση Επιμορφωτικής Συνάντησης της Παπαδημητρίου Σουλτάνας, Σχολικής Συμβούλου ΠΕ07
 20. Επιμορφωτικές δραστηριότητες του Σχ. Συμβούλου, κλ. ΠΕ04 Χρήστου Γκοτζαρίδη