Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού

  • Υπεύθυνοι ΚΕ.ΣΥ.Π.: Μπακαλίδης Γεώργιος, Παπαντωνίου Αντώνιος
  • Τηλέφωνο: 2541064320
  • Fax: 2541066200
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διοργάνωση Σεμιναρίου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα ΕΠΑΛ του Ν. Ξάνθης

Το ΚΕΣΥΠ Νομού Ξάνθης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του που αφορούν στην επιστημονική στήριξη των εκπαιδευτικών που ασχολούνται με δράσεις που σχετίζονται με το θεσμό του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Η εφαρμογή του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην στην Α' Τάξη ΕΠΑ.Λ.».
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν «Εργασιακό Περιβάλλον» την τρέχουσα σχολική χρονιά στην Α? Τάξη ΕΠΑ.Λ. και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11/10/2016 και ώρα 12:45-14:15 σε αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης.

Περισσότερα...

Ημέρα Σταδιοδρομία - ΚΕΣΥΠ Ξάνθης - Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Ξάνθης (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ξάνθης σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου και Γενικού Λυκείου καθώς και με το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, διοργανώνει

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

με θέμα: «Γνωρίζω σχολές και επαγγέλματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 5:00μμ-7:30μμ στο 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
Οι μαθητές όλων των Λυκείων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από επιστήμονες και επαγγελματίες για τις σπουδές και τα επαγγέλματα από όλο το φάσμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να σχεδιάσουν την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία .

Περισσότερα...

Διοργάνωση Ημερίδας Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ξάνθης σε συνεργασία με το 3ο ΓΕΛ και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ΓΕΛ και 1ου και 2ου ΕΠΑΛ διοργανώνει Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: «Γνωρίζω Σχολές και Επαγγέλματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Σκοπός της Ημερίδας είναι η έγκαιρη, έγκυρη και διεξοδική ενημέρωση σχετικά με πολλές Επιστήμες και Επαγγέλματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως του υποψηφίους της Γ? Λυκείου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Ημερίδα πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο 28/3/2015 και ώρες 5:00μμ ? 7:30μμ. Ο τόπος διεξαγωγής θα είναι οι αίθουσες διδασκαλίας του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης. Περίπου εικοσιπέντε (25) διακεκριμένοι Επιστήμονες και Επαγγελματίες θα παρουσιάσουν μέσα σε ένα εικοσάλεπτο υπό την μορφή διάλεξης εικοσιπέντε (25) διαφορετικές Επιστήμες και Επαγγέλματα και πιο συγκεκριμένα το αντικείμενο των σπουδών τις επαγγελματικές επιλογές και τις προοπτικές των συγκεκριμένων κλάδων στη νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας μας. Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες-επαγγελματίες σε ξεχωριστές αίθουσες θα δώσουν τρεις (3) διαλέξεις συνολικά, σαράντα (40) λεπτών η κάθε μία με ερωτήσεις και συζήτηση, ώστε οι μαθητές/τριες να μπορούν να παρακολουθήσουν μέχρι τρεις διαφορετικές Επιστήμες του ενδιαφέροντός τους κατά τη διάρκεια της Ημερίδας.

Περισσότερα...