Επισκέψεις στο μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

Σας γνωρίζουμε ότι οτο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, που στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αμερικής 3, παρουσιάζονται, με τη βοήθεια εφαρμογών πολυμέσων διαδραστικού χαρακτήρα και με την αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων μουσειολογικών πρακτικών, η λειτουργία του χρήματος, η εξέλιξη του θεσμού ίων Κενιρικών Τραπεζών, καθώς και η σύγχρονη νομισματική και οικονομική ιστορία της Ελλάδας, από την εισαγωγή του πρώτου νεοελληνικού νομισματικού συστήματος το 1828, έως τη δημιουργία της ζώνης του ευρώ και την ένταξη της χώρας μας σε αυτή. Με επίκεντρο τον εκπαιδευτικό του ρόλο και αξιολογώντας τα ενδιαφέροντα των μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου, το Μουσείο οργανώνει για τη σχολική χρονιά 2012-2013 ειδικές ξεναγήσεις για μαθητές.


Επιπλέον, ειδικές περιηγήσεις θα πραγματοποιούνται από την 1/12/2012 και στο χώρο της νέας Περιοδικής Εκθεσης με τίτλο «Παραγωγή2», η οποία αναφέρεται αφενός μεν στην παραγωγή ιου χρήματος (προκερματικά μέσα, νομίσματα και χαρτονομίσματα) από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αφετέρου δε στις απεικονίσεις της παραγωγής - γεωργικής, κτηνοτροφικής, αλιευτικής, βιοτεχνικής/ βιομηχανικής - έρευνας και ναυτιλίας, πάνω στο ίδιο το χρήμα.
Μετά την 45λεπτη ξενάγηση, οι μαθητές Οα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν (αν το επιλέξουν) μία 15λεπτη οπτικοακουστική παρουσίαση στην αίθουσα προβολών με θέμα η «Σταθερότητα των τιμών και Κεντρική Τράπεζα» ή το θεματικό ντοκιμαντέρ «η Ιστορία της ΤτΕ». Στη συνέχεια, μπορούν να απασχοληθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εφαρμογών με εκπαιδευτικά ηλεκτρονικά παιχνίδια νομισματικής πολιτιχής.
Οι διδακτικές επισκέψεις πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Δευτέρας, άνευ αντιτίμου και κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο 210.320.3555 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Μπορούν δε να συνδυαστούν με επισκέψεις στο γειτονικό Νομισματικό Μουσείο ή στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Παλαιά Βουλή.
Το μαθητικό έντυπο του Μουσείου καθώς και πληροφοριακό υλικό για τις 15λεπτες παρουσιάσεις διατίθενται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, κατόπιν συνεννόησης. Επίσης, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Μουσείου της ΤτΕ μέσω του δικτυακού τόπου www.bankofgTeece.gr.

Επισυναπτόμενα Αρχεία
Download this file (museum.pdf)museum.pdf