Σχολικός Σύμβουλος

Χαιρετισμός για την έναρξη του σχολ. έτους 2015-16

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους 2015-16 επικοινωνώ μαζί σας, για να ευχηθώ από καρδιάς καλή επάνοδο στην καθημερινότητα της σχολικής ζωής.

Να είσθε υγιείς και δυνατοί για να συνεχίσετε το δύσκολο διδακτικό και παιδαγωγικό σας έργο.


Εύχομαι, επίσης, ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν τη Δ/νση σχολικών μονάδων για πρώτη φορά, αλλά και σε όσους επιλέχθησαν για ακόμη μία φορά στις ίδιες ή σε άλλες σχολικές μονάδες, καλή συνεργασία με όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς-κηδεμόνες) και να φροντίσουν για τη δημιουργία θετικού κλίματος και αρμονικών σχέσεων στο σχολείο τους προς όφελος του εκπαιδευτικού έργου.
Σχετικά με τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων, των βιωματικών δράσεων του Γυμνασίου και ερευνητικής εργασίας του Λυκείου αναμένουμε τις σχετικές Εγκυκλίους-Οδηγίες που συνήθως αποστέλλει το Υπουργείο.
Υπενθυμίζω ότι μέχρι τώρα έχουν κοινοποιηθεί τα παρακάτω:

1. «Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος Λατινικά της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου», Υπουργική Απόφαση 82440/Δ2, ΦΕΚ Β΄, 940/25-
05-2015.

2. α) «Καθορισμός εξεταστέας-διδακτέας ύλης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-16», Υπουργική Απόφαση αριθμ. 96080/Δ2, ΦΕΚ, Β΄, 1186/19-05-2015.
β) «Καθορισμός εξεταστέας-διδακτέας ύλης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων της Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-16», Υπουργική Απόφαση αριθμ. 117242/Δ2, ΦΕΚ, Β΄, 1652/06-08-2015.

Επισημαίνω ότι υπάρχουν αλλαγές στην εξεταστέα-διδακτέα ύλη κάποιων πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (π.χ. Ιστορία Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, Λατινικά).

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε θέμα που επιθυμείτε να συζητήσουμε.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο νέο νούμερο του κινητού τηλεφώνου: 6980396316

Εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αισθανόμαστε δημιουργικοί και να λαμβάνουμε χαρά και ικανοποίηση από το έργο μας!
Eλπίζω να συναντηθούμε και να τα πούμε από κοντά σύντομα!

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, πίστη και αισιοδοξία!

 

Η Σχολ. Σύμβουλος Φιλολόγων Ξάνθης

Άννα Αγγελοπούλου