Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων

Υλικό για εκπαιδευτικούς ενάντια στις διακρίσεις και το ρατσισμό

Με αφορμή την 21η Μαρτίου, παγκόσμια μέρα κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού,  στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε κάποιες δραστηριότητες που μπορούν να υλοποιηθούν στην τάξη ή στην αυλή του σχολείου.
Η δραστηριότητα " Το φράγμα της γλώσσας" επικεντρώνεται και αναδεικνύει τις διακρίσεις σε βάρος των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο.
Όλες οι  δραστηριότητες συνδυάζουν κινητοποίηση/δραματοποίηση και μηνύματα κατά του ρατσισμού και αποδοχής του διαφορετικού.


Περισσότερες προτάσεις και υλικό σχετικά  με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Ξάνθης:

http://www.didexan.gr/index.php/symvouleutikos-stathmos-neon/1089-21i-martiou-diethnis-mera-gia-tin-eksaleipsi-ton-fyletikon-diakriseon
 
http://www.didexan.gr/index.php/symvouleutikos-stathmos-neon/905-dimokratia-kai-ekpaidefsi
 
 
http://www.didexan.gr/index.php/symvouleutikos-stathmos-neon/1509-ta-dikaiomata-tou-paidioy-protaseis-gia-drastiriotites-stin-taksi

Ας σημειωθεί ότι οι διακρίσεις και ο κοινωνικός αποκλεισμός στο χώρο του σχολείου μπορούν να αντιμετωπιστούν  με ολιστικές στρατηγικές που θα έχουν στόχο τη δημιουργία ενός πιο δημοκρατικού σχολείου, με ξεκάθαρους κανόνες και υποχρεώσεις και με τη συμμετοχή όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς & κηδεμόνες.