Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του ΟΔΥΣΣΕΑ στην Ξάνθη.

Ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων η παρέμβαση στην Ξάνθη του «ΟΔΥΣΣΕΑ», του 1ου Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας από τον οργανισμό ?Το Χαμόγελο του Παιδιού?.

Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Χαμόγελου του Παιδιού αξιοποιώντας την τεχνολογία πραγματοποίησε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης σε 345 παιδιά και 56 ενήλικες. Παρεμβάσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων:

 

? Σε κάθε θέμα/πρόβλημα/κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί σήμερα

? Στο έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην περιοχή και ευρύτερα πανελλαδικά

? Στους τρόπους εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Σημαντική ήταν η προσέλευση πολιτών- μικρών και μεγάλων- που επισκέφτηκαν τον «ΟΔΥΣΣΕΑ» κατά την παραμονή του στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, δηλαδή από τις 23 ως τις 27 Μαρτίου 2015, και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που παρέχει ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» αλλά και συνολικά για τις δράσεις που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Ομάδες μαθητών από σχολεία της Δ.Ε. Ξάνθης επισκέφθηκαν το κινητό εργαστήριο και, εκτός από την ενημέρωση που είχαν για το έργο του ?Χαμόγελου του Παιδιού?, συμμετείχαν σε Διαδραστική Παρέμβαση Πρόληψης για την Κακοποίηση στο Διαδίκτυο, που υλοποίησε η ψυχολόγος του Οργανισμού, Ματίνα Γαβριήλογλου.

 

Τα σχολεία της Δ.Δ.Ε. Ξάνθης που συμμετείχαν ήταν :

Το Γυμνάσιο Γλαύκης

Το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Γενισέας

Το 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης