Με μεγάλη επιτυχία, πολλά χαμόγελα και σε κλίμα συμπερίληψης, πραγματοποιήθηκε η δράση «2026 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ!», την Τετάρτη 2 Απριλίου 2026, στο Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Η δράση αυτή διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής κ. Καμέα Νικόλαο σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και της διασχολικής συνεργασίας.

Μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου από σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα βιωματικών, κινητικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, καλλιεργώντας αξίες όπως η συνεργασία, ο αλληλοσεβασμός, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η φιλία.

Το «Φίλιππος Αμοιρίδης» γέμισε ενέργεια και δημιουργική διάθεση, αναδεικνύοντας τον ρόλο της εκπαίδευσης ως πεδίο συνάντησης, έκφρασης και ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών.

Η δράση ανέδειξε τη σημασία της ομαδικότητας και της ενεργού συμμετοχής, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, καθώς και στην πρόληψη φαινομένων αποκλεισμού και σχολικού εκφοβισμού.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που αποτέλεσαν την Ομάδα Υποστήριξης Φιλίας, καθώς και στους συνεργαζόμενους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης.