Διεύθυνση

Διευθύντρια

Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

Σιδηροπούλου Μάλαμα, Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04 (Φυσικών),

Επικοινωνία

 τηλ.: 2541350296         e-mail: mail@dide.xan.sch.gr

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Μάλαμα Σιδηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Σπούδασε Φυσική στο τμήμα Θετικών Επιστημών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Το πρώτο μεταπτυχιακό της έχει αντικείμενο τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και το δεύτερο τη Σχολική Ψυχολογία. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο της Besancon, στη Γαλλία. Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά, σε άριστο επίπεδο. Έχει πιστοποίηση Β επιπέδου στην Πληροφορική και πτυχίο Παιδαγωγικής Κατάρτισης της σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ. Έχει ετήσια επιμόρφωση στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συμμετοχή πολλών ωρών σε προγράμματα επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ και του ΙΕΠ.

Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σαΐτα και πολλά άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, με θέματα κυρίως Διοίκησης της Εκπαίδευσης. Συμμετέχει σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια και σε συλλογικούς τόμους των πρακτικών τους.

Εργάζεται στην εκπαίδευση από το 1996. Υπηρέτησε ως Διευθύντρια στο 1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας. Είναι επιμορφώτρια του ΙΕΠ στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία, στην Εισαγωγική Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών και στα Νέα Προγράμματα Σπουδών. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Καβάλας. Είναι κριτής άρθρων/εισηγήσεων περιοδικών εκδόσεων και συνεδρίων. Είναι μέλος παιδαγωγικών ομάδων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και μέλος επιτροπών και υπηρεσιακών συμβουλίων. Με την απόφαση Φ.353.1/120/88595/Ε3/18-07-2022 του Υπουργείου Παιδείας τοποθετήθηκε Διευθύντρια στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης με θητεία που λήγει την 31η Ιουλίου 2026.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο